2012 Praxismenedzsment Konferencia

Látogatói rekordot döntött tavaly az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állatorvosi kongresszusa, a PMK!

Image

Minden várakozást felül múlt a Magyar Állatorvosi Kamara és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral közösön szervezett állatorvosi szakmai szimpózium, az V. Praxismenedzsment Konferencia. A rendezvényre ellátogatók színes, szakmai előadások mellett új trendekkel, termékekkel, valamint hasznos praxistippekkel térhettek haza. Közülük 3 állatorvos a megtisztelő Alpha-díjak egyikét is magáénak tudhatta. Dr. Fodor László SZIE-ÁOTK dékán ünnepélyes köszöntőjét követően dr. Móré Attila, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tulajdonosa beszélt a jövőről, s a hazai állatgyógyászat lehetőségeiről. „Mi nem a legnagyobb gyógyszergyártó és forgalmazó, hanem a legjobbak kívánunk lenni! Mi partnerei és segítői vagyunk az állatorvos társadalomnak, s szeretnénk, ha ezt a csodálatos hivatás kellő tiszteletet, művelői pedig kellő megbecsülést kapnának!” A plenáris ülés hangulatfokozó és érdekfeszítő előadásai mindenkinek meghozta a kedvet a délutáni szakmai előadásokhoz. 

A déli órákhoz közeledve egyre fokozódó izgalom és kíváncsiság járta be az aulát. Vajon idén ki kapja a Zsolnay és Herendi porcelánokat és az ezzel együtt járó megtisztelő Pályakezdő, Életmű és Év állatorvosa címet. A díjakat az Alpha-díj kuratóriumi bizottsága adta át. A pályakezdő állatorvos címet: dr. Szabó József – Nagisz Zrt. tyúkágazat állatorvosa, az Életmű-díjat munkásságáért és oktatói tevékenységéért: dr. Tanyi János, az Év állatorvosa díjat pedig, dr. Zsoldos László PrimaVet Állatkórház vezetője kapta. A nap további részében az állatorvosok és asszisztensek a számukra leginkább tetsző előadáson vehettek részt. A kisállatos szekció előadásain több mint 180 érdeklődő volt, de még így is voltak akik az előadókat csak hallgatni tudták, mert a terem zsúfolásig megtelt. A rendezvény főtámogatója és a kisállatos szekció szakmai partnere a Eukanuba által felkért előadók érdekes és izgalmas előadásokkal tartották ébren a kollégák figyelmét. 

Image
Image

A szervezőség kiemelten fontosnak találta, hogy a kiállítók is elégedettek legyenek, ezért minél érdekesebb és látványosabb megjelenési formát biztosítottak partnereiknek. Hostessekkel, ajándéksorsolással és egy állateledel bolttal egybe nyitott, teljesen felszerelt kisállatos orvosi rendelőt alakítottak ki, több mint 100 m2-en. Természetesen az Alpha Holding teljes egészében képviseltette magát kisállatos és haszonállatos divíziójával. A Kiállítás egyik csúcspontja dr. Jármai professzor unokájának dr. Keleméri Gábornak könyvbemutatója után tartott dedikáció. dr Jármai Károly életét és munkásságát bemutató könyvet, melyet az Alpha-Vet saját kiadásában jelentette meg, minden résztvevő ajándékba megkapta. „Nagyon örülünk és rendkívül elégedettek vagyunk az idei PMK-val. Már most azon törjük a fejünket, hogy a 2012-es konferencia hogyan lehetne ennél jobb és mivel tudnánk többet nyújtani. Ahogy a mottónk is tartja, szenvedélyünk a gyógyítás, s ebbe a minőségi ellátás, a gyógyszer gyártás és forgalmazás mellett a megfelelő képzés is kiemelten fontos szerepet kap. Természetesen ez az eltökéltség jellemzi állateledel nagykereskedelmi tevékenységünket is, ezért vagyunk a szuperprémium állateledel, a Eukanuba kizárólagos hazai forgalmazói. Ezért működtetműködtetjük kutatási és fejlesztési osztályunkat, hogy a magyar állattenyésztést és növénytermesztést is eredményessé tegyük. Termékeink, mint a Zöldpajzs, vagy a Vitapol, (mely 2011-ben OMÉK állattenyésztési – díjat kapott) ezen kívánalmaknak maximálisan eleget tesznek! Még egyszer nagyon örülünk, hogy ilyen sokan, közel 700-an vettek részt a Praxismenedzsment Konferencián! Köszönet minden résztvevőnek, s reméljük 2012-ben ismét találkozunk.”

Az év legjelentősebb állatorvosi kongresszusát tartotta decemberben az Alpha-Vet Kft.

Az állatorvosi praxisok hatékonyságának növelése érdekében immáron 6. éve szervezte meg állatorvosi kongresszusát az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. a EUKANUBA -val, a Magyar Állatorvosi Kamarával és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral. Az eseményen több mint 500-an vettek részt.

A hatékony praxismenedzsment, HR politikai sajátosságok és az új állatorvosi kamarai törvény adta a VI. Praxismenedzsment Konferencia aktualitását. A 3 szekcióra osztott előadások, pedig a hagyományos szakmai továbbképzés alapjaként szolgáltak a résztvevő vendégeknek. "Évről - évre a Praxismenedzsment Konferencia számít az év legnagyobb állatorvosi kongresszusának." - mondta dr. Sótonyi Péter professzor a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar dékánja.

Image

A rendezvény sorozat anno Eukanuba konferenciaként indult. Az évek alatt a Eukanuba nem csak mint kiváló minőségű tápként volt jelen az állatorvosok mindennapjaiban, hanem aktív támogatással segítette a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karát és hallgatóit. Dietetika tagozata, szakmai kiadványai, képzései aktívan hozzájárultak a kisállatok helyes táplálásának megteremtéséhez. A VI. Praxismenedzsment Konferencián avatta fel a SZIE-ÁOTK dékán helyettese dr. Németh Tibor az egyetem új CT berendezését, melyet a Eukanuba adományozott a központnak. A rendezvényen beszédet mondott dr. Sótonyi Péter a SZIE-ÁOTK dékánja, dr. Gombos Zoltán Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály vezetője. A Magyar Állatorvosi Kamarát képviselete dr. Gönczi Gábor elnök.