2015 Praxismenedzsment Konferencia

Paradigmaváltás a praxisok vezetésében

A növekedés, a pénzügyi tervezés, a vezetés elmélete és gyakorlata, a menedzsment és csapatépítés stratégiája. Ezen téma köré szerveződik minden évben Magyarország egyik leglátogatottabb állatorvosi kongresszusa a Praxismenedzsment Konferencia.

 

Többet és jól ugyanannyi idő alatt. Egy olyan állatorvosoknak szóló kongresszus, mely a gyakorlatiasságra, a praxisok profitszerzésének növelésére helyezi a hangsúlyt! Immáron kilencedik alkalommal tartja az Alpha-Vet, a Szent István Állatorvos-tudományi Karán 500-nál is több állatorvost vonzó szakmai szimpóziumát. Az idei kongresszus résztvevői (530 fő) között végzett kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a gyakorlatias szemlélet, az aktualitás és az eredményes működés alapjául szolgáló menedzsment témák azok, ami miatt a rendezvényt látogatják. Az új állatgyógyászati készítmények bemutatása, az új eljárások, a gazdasági és marketing menedzsment alapismeretek bővítését támogató előadások mellett, mindig kiemelt téma a praxisok helyzete, az állatok jólléte és a kisállatos praxisok forgalmának növelése. „Megvizsgáljuk az Ön személyes szerepét, a vezetés és menedzsment közötti különbséget, áttekintjük a legfontosabb menedzsment feladatokat és a hatékony menedzseri jelentésrendszer fontosságát. Az állatorvosi praxis sikeres működtetése csapatszintű megközelítést igényel, hogy minőségi szakmai szolgáltatást tudjunk nyújtani az igényes piaci környezetben. A praxis valamennyi dolgozójának tisztában kell lennie a saját és a munkatársainak szerepével a szolgáltatások biztosítása érdekében.” Kezdte nyitóelőadását John Phillip Sheridan (UK), aki a világ egyik legismertebb állatorvos praxismenedzser előadója. Több mint 250 nemzetközi előadással a háta mögött a London Vet SHOW rendszeres előadója. Még sosem járt Magyarországon! Meglepődve tapasztalta, hogy egyetlen kongresszus az állatorvosok 20%-at képes megmozdítani. Az Egyesült Királyságban ez 10% alatt van. Hasonló a helyzet az USA-ban is, állapították meg floridai előadók, aki az amerikai vezetési és működtetési szokásokról és annak gyakorlati megvalósításról beszéltek. A rendezvényen több mint 30 előadó vett részt. Közülük jó néhányan a világ számos országából.

Az Alpha-Vet Kft. Praxismenedzsment Konferenciáját a Magyar Állatorvosi Kamara Kiemelt Állatorvosi Rendezvénnyé nyilvánította, melyen a magyar állatorvosképzés legörvendetesebb hírét jelentette be a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar dékánja,

 

Dr. Sótonyi Péter, hogy jövőre újra önálló lesz a magyarországi állatorvos képzés. Újra önálló állatorvosi egyetem lesz Magyarországon. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati kft. Az állatorvosi szakma megbecsülésére, az állatorvosi hivatás elismerésére 2010-ben díjat alapított. Az állatorvosi díjnak nem a megkülönböztetés a célja. Nem kívánunk kategóriákat felállítani, mert ugyan nehéz, szinte lehetetlen összehasonlítani a különböző területeken dolgozó állatorvosok munkáját és teljesítményét. Pontosan azt a sokszínűséget szeretnék ezzel bizonyítani, melyet az állatorvosi pályát választók is megláttak, átéltek: az élet bármerre sodorta, bármilyen irányba is terelte az életpályát, legyen az klinikai, tudományos, kutatói vagy hatósági munka, a végén, ha a hivatásról kérdezik, mindenki számára egy a felelet: állatorvos vagyok. 2015-ben 4 díj került kiosztásra.

Image

2018 ÁLLATORVOS DÍJASAI

A díjakat minden évben szakmai kuratórium osztja ki, aki az állatorvoslás kiemelkedő vezér egyéniségei. Köztük az állatorvosi kar dékánja, az állatorvosi kamara elnöke, volt országos főállatorvos, állattartó telepek vezető állatorvosai, egyetemi tanárok és professzorok.

dr-muravolgyi-zsuzsanna.png

Pályakezdő - Állatorvos díj

Dr. Bendzsel Dániel

dr-michalik-laszlo.png

Év állatorvosa - Állatorvos díj

Dr. Muravölgyi László

dr-horvath-laszlo.png

Életmű - Állatorvos díj

​Dr. Szekér Pál

dr-horvath-laszlo.png

A Zoetis Hungary & Alpha-Vet díját kapta

Dr. Gippert Róber

PMK 2015 Előadás anyagai

Dr. Bendzsel Daniel